De Nomaad laureaat van Aedificas Foundation Prijs 2016

aedificas-foundation-prijsVrijdagnamiddag 25 november heeft de Aedificas Foundation voor de vierde keer haar jaarlijkse Aedificas Foundation Prijs uitgereikt. De stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en wil bouwbedrijven ondersteunen die samen met non-profitorganisaties kwetsbare groepen re-integreren in de maatschappij. Het bouwproject ‘De Nomaad‘ van Free Clinic vzw i.s.m. Durabrik, Mathieu Gijbels, Stramien en Torfs was één van de vier laureaten  die 5.000 euro ontvingen om hun project verder uit te werken.

“Een dak boven je hoofd kan ervoor zorgen dat je je ergens thuis voelt”, zegt Jacques De Meester, voorzitter van de stichting. Wie aan de bouw denkt, denkt meteen aan gebouwen die ons dagelijks omringen, indrukwekkende machines of moderne technologieën. Minder bekend daarentegen is het engagement van de sector voor een sociaal leefbare maatschappij waarbij ze ook figuurlijk aan de samenleving bouwt door goede doelen te ondersteunen. Om die bedrijven en projecten de bekendheid te geven die ze verdienen, richtte de Confederatie Bouw de Aedificas Foundation op.

foto-durabrik-free-clinicBij de beoordeling keek de jury naar de omvang van het project en de impact voor de kansengroepen. Ook de mate waarin het hele bedrijf betrokken was, bepaalde mee de keuze voor deze initiatieven. Vooral dat laatste is belangrijk, benadrukt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Niet het geven van een financiële bijdrage is wat de Aedificas Foundation wil promoten, maar wel de inzet, de actieve bijdrage, de dienstbaarheid van de ene mens naar de andere, en dit onder de vorm van het bedrijfsmecenaat.”