Bouwwerken De Nomaad gestart

15128925_1384540678223440_3839946384986815139_o Op woensdag 16 november werd op Spoor Oost aan de Schijnpoortweg in Antwerpen de eerste kolom gezet voor de nieuwbouw van De Nomaad, een huis van Free Clinic voor (ex)drugsverslaafden en dak- en thuislozen. Ze worden geholpen om in kleine stappen terug te integreren in onze samenleving.

De nieuwbouw moet het mogelijk maken om de activiteiten op het vlak van sociale activering die vandaag reeds door Free Clinic vzw  georganiseerd worden te bundelen op één plaats.

De bouw zelf is mogelijk dankzij een doorgedreven samenwerking tussen de vzw Free Clinic, het bedrijfsleven, enkele private sponsors en de Stad Antwerpen.

 

Steun van het bedrijfsleven.

Enkele jaren geleden besloten 4 bedrijven, (Torfs schoenen, aannemersbedrijven Durabrik en  Mathieu Gijbels en consultancy organisatie Quinx) samen projecten te ondersteunen. Hierbij wordt naast financiële steun de medewerkers van de bedrijven ook de kans geboden om samen te werken rond het ondersteunde project. Op die manier is de gezamenlijke keuze voor de steun aan een project ook een leerkans voor medewerkers.

In het project van De Nomaad hebben de aankoopafdelingen van de bedrijven samengewerkt om het project te optimaliseren en met zo laag mogelijke kosten te realiseren.

Hiervoor konden ze rekenen op de steun van architectenbureau Stramien en een groot aantal leveranciers. En zo kon begonnen worden aan het bouwen op een stuk grond dat de Stad Antwerpen ter beschikking stelde, vlak naast het hoofdgebouw van Free Clinic.

 

Crowdfunding15110963_1384541071556734_4720453657178006265_o

Het gebouw wordt bekleed met planken en wordt zo een warme thuis voor de activiteiten en de gasten van De Nomaad.

Maar Free Clinic lanceert meteen een uniek fundraising project waarbij bedrijven en particulieren aangeboden wordt om een plank te kopen. Deze planken kunnen met je naam of bedrijfsnaam, of met een korte tekst, kan gepersonaliseerd worden. De donoren vormen op deze manier letterlijk een warme “jas” voor het project.  Op www.denomaad.be kan een plank gekocht worden voor de lage prijs van 50EURO. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat vanaf een steun van 40EURO ook een fiscaal attest kan afgeleverd worden.

De werken aan het gebouw zijn van start gegaan op 14 november, de ruwbouwwerken zullen afgerond worden eind februari, ingebruikname is voorzien voor de zomer van 2017. In het project zullen 8 mensen van De Nomaad actief zijn.

 

Met de gewaardeerde steun van:

partners-nomaad